pátek 8. června 2012

Mayský kalendář

Mayský symbol galaktického středu byl objeven 13. července 1996 Overton, Wiltshire, UK

Přesně takovýmto symbolem mayové označovali střed naší galaxie a určitě si všimnete zobrazení rovnováhy, který je alternativou jin jang čínské symboliky. 



Více Agrosymbol Jin Jang:

Je zajímavé, že  kultury, které se pravděpodobně nestřetli mají podobné chápání rovnováhy vesmírného bytí.

 

Hunab Ku - jak se mayský symbol nazývá - znamená "jeden bůh" , bůh stvořitel, který stvořil lid z kukuřice. Tento bůh v sobě spojoval dva proti póly - nebe a zemi a jeho symbolem byl ptát quetzal a had chřestýš.


Mayský bůh v lidské podobě Kukulkán bývá označován jako opeřený had.

Více Agrosymbol Hada :






Mayové věděli, že 21.12.2012 končí další lidský věk současně začíná nový. Jak významné je toto datum pro zásadní změny na naší planetě? Kdysi dávno žili lidé, kteří oplývali značným věděním. Civilizace, jejíž poselství nám byla předáno z hlubin času. Národ, jehož proroctví o sobě se začínají obdivuhodně naplňovat. Mayové.

 Nebetyčné znalosti této starobylé civilizace, jejíž paměť už dávno pohltil čas, halí do tajemného závoje.


Mayský kalendář je známý desítkám badatelů. Mnozí z nich jsou přesvědčeni, že ukrývá poselství, které se dosud nepodařilo plně rozluštit. Mayové byli přesvědčeni, že čas je cyklický a že každých 5125let, končí jeden věk a současně začíná nový. Podle několika předpovědí podobná událost nastane opět právě 21.12.2012.

 Někteří vědci se domnívají, že toto významné datum přinese zásadní změny pro lidstvo i celou naši planetu. 



Co je na tom pravdy? 
Na jihu Anglie dochází uz několik desetiletí k prapodivnému úkazu, který je znepokojující a zároveň tak fascinující. Je známý jako - Kruhy v obilí. V posledních letech se tento jev stal  ještě záhadnějším - V polích se začaly objevovat impozantní mayské obrazce. Je možné, že mayská proroctví a kruhy v obilí by mohly spolu nějakým způsobem souviset? 



Mayové zjistili, že se vesmíru střídají časové cykly, byli proto schopni o několik staletí dříve, předpovědět astronomické události velkého významu, jež budou mít dopad na celé lidstvo. Aby tyto cykly mohli vypočítat vytvořili složitý systém kalendářů s jejichž pomocí sladili vlastní existenci s tokem kosmických událostí a energií.

 Kratší cyklus trval 52 let, k tomuto číslu dospěli za použití dvou rozdílných kalendářů.
Posvátného zvaného TZOLKIN a občanského nazývaného HAAB.
Tzolkin -  tvořilo 13 měsíců po 20ti dnech - 260 dnů (pr. délka lidského těhotenství)
Haab - 18 měsíců po 20 dnech, celkem tedy 360 dnů. Aby dosáhli slunečního roku v délce 365 dnů, přidali ještě měsíc UYAEB s 5ti dny




Mayové zjistili, že naše sluneční soustava se kruhovým pohybem přibližuje a vzdaluje od středu naší galaxie - Mléčné dráhy, a že tento cyklus trvá 25 625 let. Byl pojmenován Galaktický den a rozdělen do 5ti dílčích cyklů dlouhých 5125 let. Ty pokládali za jednotlivé éry a nazývali je Věky sluncí, domnívali se že na konci každého věku vyrazí Slunce ze středu naší galaxie proud energie, který způsobí neobvykle silnou sluneční aktivitu spojovanou s globálními katastrofami.





Konec pátého a východ šestého Slunce
Nyní nám končí právě 5.tý poslední věk naše sluneční soustava se otočí kolem středu naší galaxie a završí jeden velký cyklus - Galaktický den






Zobrazení Mayského Slunce-Venuše kalendáře




Mayský kalendář je model cyklického pohybu naší galaxie Mléčné dráhy. 



"Gravitační interakce těsně po velkém třesku díky celkové heterogenitě zřejmě tento spinový moment vyvolaly. Proto cyklický pohyb ve vesmíru převládá nad lineárním, který je spíše výjimka. Tomu odpovídají i tvary nebeských těles a galaxií. I zakřivení časoprostoru. Mám za to, že je celý vesmír zakřiven podobně jako Mandelbrotova množina a že i rudý posuv odpovídá jen zdánlivě skutečně lineárnímu pohybu v konečné dimenzi." konec citace.


 Zjednodušeně to znamená, že naše sluneční soustava se točí kolem středu galaxie, je to tedy perpetum mobile. Každému kdo alespoň trochu otevře svou mysl musí být jasné, že využít energii rotace Země je volný zdroj energie. Země má své magnetické pole a rotující cívka v magnetickém poli indukuje napětí.

Více v dokumentu:

 Mayská proroctví a Kruhy v obilí




Žádné komentáře:

Okomentovat